Auto oplaadpunten

khtechniekOplaadpunten

Oplaadpunten voor bedrijven en particulieren.

Elektrische auto’s kunnen ook worden opgeladen via elk normaal stopcontact. Hiermee moet worden opgemerkt dat het opladen van een elektrische auto het maximale vermogen uit het bewuste stopcontact zal vragen. Het is belangrijk hier rekening mee te houden bij het gebruikt van bijvoorbeeld verlengsnoeren en stekkerdozen. Het verdient de voorkeur om op te laden via een officieel oplaadpunt. In veel gevallen wordt deze tegenwoordig ook voor thuisgebruik aangeboden door de leverancier van de elektrische auto. 
In Nederland breidt het netwerk van (semi) publieke oplaadpunten zich snel uit: inmiddels zijn in heel Nederland oplaadpunten te vinden. Voor het gebruik van deze oplaadpunten is een oplaadpas vereist. Het systeem is zo ingericht dat in principe iedere oplaadpas toegang geeft tot het volledige netwerk, waardoor het niet nodig er meerdere oplaadpassen op na te houden. De gebruikte elektriciteit wordt in rekening gebracht bij de pashouder.

De eenvoudigste manier om uw elektrische auto op te laden is door zelf een oplaadpunt op eigen terrein te realiseren. Dit kan zowel op uw kantoorlocatie, als thuis bij uw medewerker. Door het stroomverbruik via het oplaadpunt apart te registreren, kan dit eenvoudig worden verrekend met de uw medewerkers. Sommige gemeentes en provincies bieden subsidiemogelijkheden voor dit soort oplaadpunten. Informeer hiernaar bij uw gemeente. Diverse bedrijven bieden dit soort oplaadpunt aan en kunnen u voorzien van advies om de beste oplossing te vinden. Zie het overzicht van leveranciers elders op deze site.

Wanneer u niet de mogelijkheid hebt om een eigen oplaadpunt te realiseren, bent u aangewezen op het netwerk van publieke oplaadpunten. Dit netwerk groeit nog iedere dag en ook u kunt een eigen oplaadpunt aanvragen. U kunt uw aanvraag in ieder geval indienen bij uw gemeente. Iedere gemeente heeft zijn eigen beleid op dit gebied. Informeer daarom bij uw gemeente naar de mogelijkheden.

Voor vragen en offerte aanvraag verwijs ik u naar: info@khtechniek.nl of de direct nr:0617593880.

oplaadpunt map